"It is not art if it is not shared" Christa Meola

8 februari 2012

Spökhästar i månsken!


Ambitionen var att fota fullmåne och vampyrer, men när månen äntligen kom fram var objektivet inställt på mina nordisar. En magisk natt!

IngridH

3 kommentarer:

  1. Magiska hästar en magisk natt! Bilden känns så rofull men samtidigt mystisk. Berätta hur du gjorde Ingrid, lång slutartid med blixt hur fungerar det?
    //åsa

    SvaraRadera
  2. Jag körde med lång slutartid och använde samtidigt fulblixten på kameran. Tanken var att få det skarpt som var nära men det blev tvärtom att det försvann. Inte lätt att säga till en häst att den skall stå still när det ligger hö på backen, men rolig effekt blev det. Använder man samma teknik och zoomar samtidigt så blir det också häftig effekt. Men då bör man ha lite bättre ljusförhållanden. Sätt gärna en plastmugg eller något över blixten så det blir lite diffuserat ljus. Prova! Det är garanterat roligt :)

    SvaraRadera
  3. Jag läste en intressant sak i Joe McNally bok "The moment it clicks" om just blixt och långa slutartider. Om man ställer in kamerans fulblixt till att gå av i slutet av slutartiden istället för i början blir huvudmotivet skarpt, blixten fryser tex hästens huvud och rörelseoskärpan syns bara runt omkring. Det är rikigt kul har testat det.
    Eftersom jag bara har fulblixt så provar jag alltid med papper eller dyl för att rikta blixten och göra fulblixt till lite mindre ful! Fast det där med pappersmugg var en bra idé måste testas;)

    SvaraRadera