"It is not art if it is not shared" Christa Meola

25 februari 2011

Regnbåge

Hej Fellas!


idag skickade jag er en länk (som ni kan hitta i vår grupp eller här) med en samling av bilder på snygga regnbågar. Motivet är så otroligt populärt och möjligheter att se snygga regnbågar är oändliga i Sverige - så jag undrar om ni har en fin bild som ni vill visa oss. Jag börjar med en urgammal bild som jag tog medan jag fortfarande var en turist i Sverige. Usel kamera och usel fotograf men många minne så jag är förtjust i bilden. Så mycket att jag vågade välja den som en del av en utställnings serie =) Kom med era snygga(re) bilder på regnbågar om ni har några och trevlig fredag!

/Gudmodern FlummaFlo

21 februari 2011

Ett litet montage jag gjorde före veckan

En väninna lurade mig att redigera en bild - hon sa att den var en av hennes bilder och jag köpte det på en gång. Under samma dagen kom hon och hånade mig eftersom jag inte ens känner igen mina egna bilder (ursäkta men en gammal prut från 2005 kan man gärna glömma bort). Hon meddelade att hon ville ha något abstrakt, med en blå och moln-aktig bakgrund och starka kontraster på blomman, som i en målning.

Idioten här satt i en timme för att redigera sin egna bild utan ens att ens känna igen den. Sedan skickade jag bilden till henne (bloggade tom om saken), tills hon gapskrattande visade mig att bilden faktiskt var min. Hon gillade ändå min behandling och vill framkalla bilden för att hänga den i hallen hos sig.

Jag är däremot inte alls övertygen att jag gjorde ett bra jobb. Så nu frågar jag mina fotofellas: vad tycker ni om detta?

Bilden före




Vi kom överens att bilden var jättedålig (!!!!) och tråkig (!!!!!) och att vi skulle göra något åt det.

Sammanfattar frågorna kring bilden:
- abstrakt, som i en dröm
- blå bakgrund, med lite variationer och lite moln-aktig (det där var verkligen toppen av flummighet, det där vinner även över min flummiga attityd - hats off)
- blomman som i en målning

Mitt resultat


Jag vill även kasta bollen i luften och se: hur hade ni löst problemet? Kan man se era varianter av samma bild enligt den flummiga frågan? Ladda ner den originala bilden (högerklick>spara bild som...) och visa gärna!

/Gudmodern FlummaFlo