"It is not art if it is not shared" Christa Meola

22 juni 2011

Juni


Behöver lite hjälp Fellas, kan ni ge mig lite konstruktiv kritik på den här bilden, pretty please!
Utstrålar den ett lugn eller är den bara blek och blaskig?

Tack på förhand
//Åsa

4 kommentarer:

  1. Tjena Åsa, vad fint att du lyfter bloggen med din bild och visar att man kan använda den även för mer än bara visa bilder! Godmodern godkänner =)

    Den är en fin bild och jag gillar hur du komponerade den. Snygga färgkontraster och rörelsen i benet är helt enkelt toppens topp. Så fin så fin!

    Det är något i hennes ansiktets uttryck som väcker lite oro i mig. Hon känns inte 100% avslappnad men det kan bara vara jag.

    Pinnen där framför kan jag inte riktigt bestämma mig. Det är någonting i den som jag inte vill se men jag vet inte vad. Mörka ner den lite? Jag gör lite brainstorming nu.

    Den är en jättefin bild, jag skriver nu om bagateller, mest om mina privata åsikter, visst är den en lugn bild och absolut inte blek och blaskig. Det känns bara att ibland är det ok att berätta om hur man upplever rörelsen trots att den är ABSOLUT en subjektiv fråga och jag tycker att allmänt har du lyckats bra!

    Flummis

    SvaraRadera
  2. Hej Åsa
    Jag upplever snarare oro än lugn när jag tittar på bilden. Det är något i flickans ansikte och ställning (händerna framförallt) som gör mig osäker - är hon rädd för något? Kompositionen i övrigt tycker jag förmedlar styrka (med den låga bildvinkeln) så jag upplever en kontrast som ger en intressant bild. Den väcker tankar!
    Tyvärr fastnar min blick mycket på grässtrået i förgrunden och likaså fångar träden i bakgrunden min uppmärksamhet så jag får lite splittrat focus.
    Det är absolut en intressant bild - inte blek på något sätt.
    Nils A

    SvaraRadera
  3. Hei Åsa, jeg ser en pike som er på vei over åkeren en sommerdag, hun tenker litt på et eller annet, på den måten man har tid til når det er sommer og ferie. Hun virker avslappet og lugn. Fargene er litt blasse og litt kalde/blå på min skjerm, kanskje hun fryser litt og er på vei hjem for å finne litt varmere klær? Strået i forgrunnet irriterer meg litt, blikket trekkes stadig mot den lyse stripen, så jeg må styre det tilbake til jenta. Hun stoppes liksom litt i venstre kant, ut fra skuldrenes og ansiktets posisjon virker det som hun er på vei mot meg og til venstre. Det forstyrrer også litt. Men jeg ser bildet som et positivt og hyggelig sommerbilde, sånn som man gleder seg til sommerferien av! Takk for at du deler bildet, jeg liker det godt!

    SvaraRadera
  4. Hej vänner!

    Stort tack för era kommentarer och tankar, mycket intressant och tankvärt!

    Var ute idag och letade efter ett solrosfält att plåta. Men de hade inte slagit ut riktigt - lika bra det för då fick jag lite nyttig träning. Hittade det här vetefältet som jag tyckte var vackert. Tog en hel del bilder, men det blev knappt någon som kändes speciellt lyckad.

    Jag bestämde mig för att i allafall försöka göra något vettigt av en av bilderna, och det blev den här för den var ganska olik de övriga.

    Bergen i bakgrunden har jag förstärkt något i ett försök att skapa mer djup i bilden. Men det kanske inte var helt lyckat, utan, som du säger Nils, drar åt sig för mycket blickfång.

    Strået framför flickan såg bra ut i sökaren, men den verkar störa er båda. Jag ska tänka på det när solroserna har slagit ut!

    Min stora challenge var att få färgerna och kontrasten i bilden att kännas rätt. Jag ville ha lugna, dova färger men inte något blask. Själv tycker jag att färgerna på det stora hela blev OK, och jag blev glad när jag läste att ni inte upplevde bilden som blek.

    Ännu en gång tack för er tid och kunskap, jag lär mig så mycket på det här sättet! Jag återkommer med solrosfält så fort de har slagit ut!

    //Åsa

    SvaraRadera