"It is not art if it is not shared" Christa Meola

17 mars 2011

Retusch

Ok, fellas...hur gör man för att göra en bra övergång mellan apa & goja för att det ska se bra ut? Jag har Anders fina dvd om kreativ retusch men ej hunnit kolla på den, men det här resultatet blev............uselt:-(
Jag fick göra apan gul för att göra färgen nära gojan i stället för tvärt om.....gojan ser platt och påklistrad ut på apan......m.m.

1 kommentar:

  1. Ehehehe, en känslan av bloggen kan enkelt bli, kreativ retusch andra chans =)

    Men vad snällt att visa oss, det måste man tacka! Tyvärr har du inte skrivit ditt namn så jag vet inte vem jag tackar.

    Det är inte så usel som du säger, man behöver arbeta på den lite mer, men jag tror att du ändå är på rätt väg. Om du tycker att den gula apan har blivit för platt, använd burn och dodge för att ge den mer 3D känsla. Jag tror att apans päls ger dig möjligheten att tom skapa små mönster.

    Det som ger dig känslan att den är påklistrad, förutom att du gjorde montaget och därför vet det, är den suddiga huvudet. Det är lite störande att skärpan inte är samma på de två delar av bilden. Om papegojan blev suddig efter en behandling, tycker jag att det är bättre att återkomma till den originala bilden. Jag kan fundera på ett par sätt att återskapa skärpan också men bland annat ser jag att när du har klistrat papegojan, har du haft svårigheter med konturerna. Inget att skämmas för, de är svåra som sjutton. Jag bugar att du testar den här retuscheringen och visst kan du använda bloggen hur ofta du vill. Lugn nog, jag tror inte att super Anders har tid för att snoka.

    Men hans DVD måste du titta. Innan du gör vad som, lyssna på hans tutorial. Där hittar du säkert bättre lösningar än vad jag kan ge dig. Dessutom just det jag skriver här är resultatet av en viss känslig flummighet och inte något vetenskapligt bevisat.

    Kör på kör hårt! Jag tycker att du är på rätt väg med din retuschering, och här finns det alltid kreativ retusch andra chans för oss som bara önskar att bli hälften så bra som Anders en gång i livet =)

    jag ska också ladda upp några egna montage som jag inte hann skicka till den officiella sidan.

    Jätteglad för din insats, vem som helst du är i gänget. Du är duktig fella, sträcka ryggen! Du är ju på rätt väg.

    /Flora

    SvaraRadera